Hoppa till sidans innehåll

ERIK LINDEBERG Till Minne

2016-06-11 00:02
En av Pionjärerna i IFK Borlänge Alpin har lämnat oss efter en kort tids sjukdom.
  • Uppdaterad: 2016-06-11 00:09

Erik Lindeberg har lämnat oss efter en kort tids sjukdom.
Han var en av pionjärerna i Nybroberget, som i slutet av 30-talet var med och högg ut Nybrobacken tillsammans med flera unga grabbar i 20 årsåldern vars gemensamma intresse var skidåkning. Detta var före motorsågarnas tid och det slets förstås väldigt mycket.

Slalomklubben IFK Borlänge hade bildats några år tidigare och den naturliga ledaren var Erik.
Under flera decennier har det gjorts flera utbyggnader och hela tiden har förbättringar gjorts och Erik har betytt mycket för IFK Borlänge Alpin, han har lagt ned oändligt många timmar i Nybroberget.
Idrottsligt har det resulterat i ett antal duktiga slalomåkare och tränare i IFK:s historia och några av dessa har även varit med på landslagsnivå. Många tävlingar har arrangerats genom alla åren som Erik varit med i slalomklubben och han var för det mesta med som tävlingsledare, ända upp på SM nivå.
Erik verkade under många år även som ordförande i Dalarnas Alpina kommitté och under ett 40-tal år var han även med i Borlänge Idrottsallians som klubbens representant och var även sekreterare under en längre period.
Han fick leva ett långt och bra liv, han blev 96 år. Tills för någon månad sedan var Erik på benen och ville gärna umgås och prata.
Han kommer för alltid att bli ihågkommen vid Nybroberget som en av de stora och som har varit med och utvecklat idrotten.

IFK Borlänge Alpin
Lennart Pettersson

Skribent: Johnny Pettersson
Epost: Adressen Gömd

140609_VK_Puff2_340x135dpi

vi_har_vaccinerat_oss

" "

Våra Partners

IFK Borlänge rekommenderar varmt de företag som valt att stödja/samarbeta med klubben säsongen 2017/2018. Är du intresserad av att bli partner du också, kontakta oss på This is a mailto link

 

Areal

 

Borlänge Energi

 

MaserFrakt

Postadress:
IFK Borlänge Alpin - Skidor
Box 99
78121 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243 - 23 35 88
E-post: This is a mailto link

Se all info